RUŞUR TAŞI NEDİR?
Ruşur taşı, İran’ın Serfidab Mağarası’ndan çıkarılan son derece doğal ve yumuşak bir taş türü. Bahsi geçen bu taş, İran’da yıllardır cilt temizliği, cilt beyazlatma gibi çeşitli bakımlar için tercih ediliyor. İran’daki Sefidab mağarasından doğal olarak elde edilen bu taş, çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen cilt kararmalarını geçirme konusunda büyük bir rol üstleniyor. Bununla beraber cilde beyazlık ve ışıltı katarak bebeksi bir görünüme kavuşmasını mümkün kılıyor.
RUŞUR FAYDALARI NELERDİR?
Cilt dostu olan ruşur taşı, cilt tonunun kirden, yağdan arındırılması, aydınlatılması ve ölü hücrelerin atılarak yenilenmesi konusunda büyük bir rol üstleniyor. Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen bu ürün, cilt problemleri için kullanılan en eski yöntemler arasında bulunuyor. İşte, ruşur taşı faydaları Ruşur taşının en değerli faydaları arasında cildi beyazlatma etkisi yer alıyor. Cildi beyazlatıcı özelliği olan bu ürün, cilt kararmaları ve lekeleri olanlar tarafından kullanılabiliyor. Peeling etkisi gösteren ruşur taşı, düzenli ve doğru kullanımda siyah nokta oluşumunun önüne geçiyor. Aynı zamanda güneş lekelerinin geçmesine de yardımcı oluyor. Ruşur taşının bir faydası da ciltteki koyu lekelere oluyor. Güneş, hamilelik veya doğumdan sonra meydana gelen cilt kararmaları ruşur taşı ile geçebiliyor. Ürün cildi aydınlatıp, parlatarak lekesiz bir görünüm sunuyor. Aynı zamanda yara izlerini geçirme konusunda destekleyici görev üstleniyor. Ruşur taşının güneş lekelerini ve koyu lekelerini yok ettiği de söz konusu. Özellikle düzenli kullanımda ciltteki tüm lekeleri açarak yerini pürüzsüz bir cilde bırakıyor. Böylece renk tonunu da dengelemeyi başarıyor. Ciltte meydana gelen aktif sivilce ve sivilce lekelerinin azalmasına da yardımcı oluyor. Sakinleştirici özelliği bulunan ruşur taşıyla vücuda masaj yapıldığında cildin gerginliğini aldığı ve cildi sakinleştirdiği de söyleniyor.
RUŞUR TAŞI ZARARLARI NELERDİR?
Ruşur taşının faydaları olduğu gibi birtakım zararları da bulunuyor. Bu zararlar ise genelde düzensiz ve yanlış kullanım sonucunda ortaya çıkabiliyor. Öte yandan uygulanmaması gereken bölümlere, açık yaralara vb. yerlere uygulandığında bazı zararlar doğurabiliyor. Akabinde ise üründen yarar değil, zarar sağlanmış oluyor. Tüm bu zararların önüne geçilmesi için ruşur taşı kullanımının dikkatle okunması öneriliyor. Peki, ruşur taşı zararları neler? Cilt sağlığı açısından büyük bir öneme sahip olan ruşur taşının kullanımına özen gösterilmediğinde çeşitli cilt hasarları meydana gelebiliyor. Bunlardan biri, alerjen hassasiyeti yüksek olan kişilerin ruşur taşından uzak durmaları gerektiği oluyor. Alerjik cilde sahip olan insanların ruşur taşı kullanmadan önce doktora başvurmaları doğru oluyor. Ruşur taşını hamile kadınların ve çocukların kullanmaması gerekiyor. Ruşur taşının açık yara vb. hassas bölgelerin üzerine uygulanması tavsiye edilmiyor. Aksi durumda oldukça kötü sonuçlarla karşılaşılabilir. Ruşur taşını kullanmadan önce cildi iyice nemlendirmek doğru oluyor. Kuru cilde ruşur taşını uygulamak kızarma, tahriş olma, pullanma gibi çeşitli problemleri meydana getirebilir.
RUŞUR TAŞI KULLANIMI NASILDIR?
Cildi beyazlatma ve pürüzsüz kılma konusunda üstün bir görev üstlenen ruşur taşının kullanımı da son derece kolay. Biraz su yardımıyla cilde doğrudan uygulanabilen bu ürün, ilk günden itibaren etkisini göstermeye başlıyor. Doğru ve düzenli kullanımda ise, arzulanan cilt tipine kısa zamanda kavuşulabiliyor. Peki, ruşur taşı nasıl kullanılır? Ruşur taşının hem ıslak hem de nemli bir cilde uygulanması tavsiye ediliyor. Islak ve nemli cilde uygulamak üzere ruşur bir miktar yüze sürülüyor ve daha sonra 1 dakika bekletiliyor. El ile nazik bir biçimde masaj yaparak ovalamak gerekiyor. Bu esnada cilde nazik dokunuşlar yapılması öneriliyor. Cildin her noktası ruşur ile temizlendikten sonra mutlaka suyla arındırmak gerekiyor. Ardından cildi temizleyerek her zaman kullanılan nemlendirici ile nemlendirilmesi öneriliyor. Ruşur taşından daha iyi sonuçlar alabilmek için dış sırasında veya sonrasında yumuşayan cilde uygulamak daha doğru oluyor. Bu işlemlerden sonra cilt daha pürüzsüz ve canlı görülebiliyor. Aynı zamanda cilt kararmaları, cilt lekeleri ve izlerinden kurtulmak mümkün oluyor. Ruşur taşını haftada 2-3 kez uygulamak önerilse de kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. O nedenle cildin tepkilerine bağlı olarak kullanma sayısını ayarlamak daha doğru oluyor.